NİĞDE / ÇİFTLİK - Murtaza Aynur Filibeli İlkokulu

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okulumuzun Tarihçesi

Niğde'nin Çiftlik ilçesine bağlı Murtaza köyünde bulunan Murtaza Aynur Filibeli İlkokulu-Ortaokulu 1953 yılında tek bina ile hizmete girmiştir. 2008 yılında mevcut iki lojmana ek dört daireli iki katlı lojman yapılmıştır. 2011 yılında hayırsever Necla Filibeli' nin katkılarıyla okulumuza ek derslik yapılarak toplam 12 derslik olmuş ve Okula Murtaza Aynur Filibeli İlköğretim Okulu adı verilmiştir. Okulumuz halen iki binada Murtaza Aynur Filibeli İlkokulu ve Ortaokulu olarak eğitim öğretime devam etmektedir. Bölgeye ulaşımın zor olması köydeki yaşamı ekonomik ve sosyal yönden sınırlamaktadır. Murtaza Aynur Filibeli İlkokulu-Ortaokulu katıldığı müsabaka ve turnuvalarda başarılar elde etmiştir.

Yayın: 27.12.2019 - Güncelleme: 27.09.2023 10:17 - Görüntülenme: 328